Wednesday, February 22, 2006

Django reminders

Doua linkuri care pot ajuta si alti Django-users din .ro:

- In caz ca folositi Django 0.91 si o varianta recenta de MySQL, aveti grija la asta: "MySQL 5.0.3+ and meta.FloatFields don't mix". Am avut aceeasi problema ca acolo, cu eroarea "TypeError: Float argument required", la orice valoare as fi introdus, fie 1.0, 1, or whatever. Noroc ca prietenul nostru Google a indexat ticket-ul respectiv, si l-a pus si primul in search results :). Fixul descris in comentarii merge, desi e cam "hacker-ish". Probabil urmatorea versiune va avea inclus un fix mai bun.

- In caz ca vreti sa accesati "modelele" definite in Django din afara aplicatiei web propriu-zise, de exemplu daca ati creat un script Python care sa populeze baza de date a aplicatiei Django fara a porni serverul propriu-zis, atunci linkul asta o sa va ajute: using model classes without a server.
Aveam nevoie sa populez baza de date a unei aplicatii Django cu datele stocate anterior intr-un fisier "pickle", prin urmare imi trebuia un script care sa poate accesa "modelele" definite in Django din afara aplicatiei web. Problema era ca la inceput de fiecare data imi aparea eroarea "DJANGO_SETTINGS_MODULE not set", pana am vazut mesajul din linkul de mai sus si pe urma lucrurile au fost ok.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home