Thursday, August 17, 2006

De la 100 de stiuleti incolo e de dosar penal

Stiu ca furtul e un pacat (al catalea? al cincilea? al saselea?) dar ispravile Jandarmeriei Romane sunt parca de cateva ori mai interesante:

"O patrula din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Calarasi s-a deplasat in data de 12.08.2006, in zona localitatii Dragalina, unde l-au depistat pe numitul G. Valentin, in varsta de 18 ani, cu domiciliul in comuna Dragalina. Tanarul a fost surprins in timp ce transporta spre locuinta sa, cu o caruta, un numar de 110 stiuleti de porumb, pe care ii furase dintr-un lan de porumb ce apartine unei societati comerciale din Dragalina. Adolescentului prins de jandarmi i s-a intocmit dosar penal"

Observator de Calarasi

Parca ii si vad pe jandarmi... "...105 stiuleti, 106 stiuleti, 107 stiuleti, 108 stiulei, 109 stiuleti, 110!!! Sefu! Sunt mai multi de 100, e de dosar penal".
Mi-am adus aminte de o pustoaica dizidenta de pe vremea lui Stalin care indraznise sa fure cateva spice de grau de pe marginea drumului. Big mistake. She was busted.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

De la o vreme incoace in romani pare ca s-a trezit mila. Ca de ce babele nu pot sa mute gardul peste vecini, ca de ce tinerii care nu pleaca in Italia nu au voie sa fure porumb. De fapt societatea romana geme de egoism si probabil sintem doar martorii unei solidaritati a sharlatanilor. Ia sa fi fost tu victima, ce mai ziceai despre statul corupt, despre birocratie, despre cum a sunat de trei ori de pe celular la post. Cit despre 110 porumbi dintr-astia, poti sa spui ca i-a luat pentru consum propriu, ii facea fiertzi si ii manca intr-o seara.

3:01 PM  

Post a Comment

<< Home